Ik woon en werk in Zwartewaal, een klein plaatsje op Voorne Putten, bij de zee en de duinen, midden in  het Botlekgebied, vlakbij Rotterdam. Twee uitersten waarbij het niet moeilijk is om van de eerste te houden en met de tweede een haat-liefde verhouding te hebben.

 

Ik woon in het huis waar ik ooit ben geboren, het huis van mijn ouders. Veel ruimte binnen en veel ruimte buiten. Een ideale plek om altijd bezig te zijn, Als jongste van 5 meiden, wilde ik altijd erbij horen en ontstond de drang om veel dingen te leren, te doen en te maken.

 

Mijn handen zijn mijn gidsen, ik luister ernaar: dat gold heel erg voor de klei, dat is tactiel en heel bewegelijk. Bijna lIjfelijk! Soms kon je de mens in de klei bijna voelen,  op dat soort momenten wist ik dat het goed was! Een kop boetseren of een kop masseren komt soms bij elkaar. 

 

Ik ben door mijn jeugd de homo universalis en homo ludens erg gaan waarderen. Dat was al op de lagere school dat de meester daarover vertelde en dat ik me wenste zo veelzijdig te kunnen zijn. Bijna heel mijn leven heb ik naast mijn baan altijd heel andere dingen gedaan. 

 

Ik heb altijd workshops en cursussen gevolgd : veel keramiek, beeldhouwen, bronsgieten, maar ook de parttime opleiding 'Autonoom' aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en modeltekenen bij de SKVR Rotterdam. Ik heb meer dan 20 jaar keramiekles gegeven in mijn eigen atelier en van 1999 tot 2004 een beeldentuin in mijn boomgaard georganiseerd. 
Daarna kwam de glasopleiding IKA Mechelen; maar alle stappen op dat gebied is verder te lezen bij de beschrijving van mijn Glas.


 

Ida Scheijgrond

Henry Fordstraat 21

3238 BE Zwartewaal

Nederland

0643687333

Ida.scheijgrond AT gmail DOT com

www.idascheijgrond.nl

www.Glassgo.nl