Massage

Lichaamsmassages ben ik gaan geven nadat ik zelf een aantal opleidingen volgde. Het is net als klei, het boetseren van het lichaam, het werken met je handen en je intuïtie. Ik heb een aantal 10-daagse cursussen Hawaiaanse massage gevolgd, een 1,5 jaar durende basisopleiding Integratieve Massage en in 2006 heb ik de tweejarige basisopleiding Haptonomie te Doorn afgerond.

Integratieve massage en Hawaiaanse massage

Wat bied ik je?

Een professionele ontspanningsmassage met Hawaiaanse aanpak.
Mijn eerste doel bij het masseren is om een diep gevoel van ontspanning en welbevinden teweeg te brengen. Het is leuk om mensen zowel fysiek als geestelijk te zien ontspannen. Door gemasseerd te worden krijg je meer gevoel in je lijf en richt je je aandacht naar binnen, in jezelf. Een ander doel van ‘t masseren is ruimte geven in het lichaam, het oprekken en losmaken van spieren en pezen. Het is bijzonder om te ervaren wat het is om meer ruimte in jezelf te hebben. Bij mijn massages staat respect voor degene die ik masseer centraal. 

Wat voor soort massages?

Ik combineer een aantal massage vormen tot een geheel. Ik laat het van het moment zelf afhangen welke vorm de boventoon voert. In principe gebruik ik de Integratieve massage en Hawaiaanse massages. 

Integratieve massage:

De term Integratieve Massage is bedacht door Geert van Coillie, die ook degene is die deze opleiding zelf heeft ontwikkeld. Samen met John Keet is dit in Nederland en in België aan een grote groep masseurs onderwezen. Zij zijn deelnemers van het netwerk Integratieve Masseurs (zie links)
Intergratieve Massage is een samengaan van massagevormen:
• Intuïtieve massage; daarbij wordt het gehele lichaam met olie gemasseerd. Lange, diepe strijkingen worden afgewisseld met lichtere aanrakingen en het kneden van de spieren.
• Een tweede vorm is de dynamische massage of het pulsen. Hierbij wordt het hele lichaam ritmisch in beweging gebracht. Een soort wiegen, dat we allemaal als kind wel hebben ervaren. Dit leidt snel tot een diepe ontspanning.
 

Hawaïaanse massage

Deze massagevorm heb ik geleerd bij het IPBO te Rotterdam (zie www. Hoomana.nl) 

Dit is mooiste massagevorm die ik ken : de Hawaïaanse massage. Een zeer diepgaande, intense massage waarbij ik veel olie gebruik. De techniek komt voort uit de traditie en cultuur van Hawaï. Het heeft een diepe werking op de cellen, het spierstelsel, het zenuwstelsel en de zintuigen. Ik gebruik daarbij vooral ook mijn armen als geheel. 

Hoe gaat 't praktisch?

De eerste keer dat ik mensen masseer zullen we eerst kennismaken. Ik heb wat vragen over je gezondheid en ik zal uitleggen wat we gaan doen. Ook kun jij dan je vragen stellen. Ik heb in mijn huis een ruimte waar de massagetafel staat en waar een rustige sfeer is gecreëerd. De ruimte wordt extra verwarmd en tijdens het masseren gebruik ik een doek om de plekken die niet gemasseerd worden te bedekken, zodat je minder snel afkoelt.
Meestal wordt er bij de massage weinig gesproken en staat er muziek aan. Een massage duurt  in het geheel ongeveer 1 uur.
Ik werk met een eigengemaakte massageolie, die wat op de huid blijft liggen, daarom bied ik ook de mogelijkheid om na afloop te kunnen douchen.

Wie masseert? 

Sinds 2000 ben ik me aan het verdiepen in de kunst van het masseren en aanraken. Ik heb een vijftal 10-daagse cursussen Hawaïaanse massage gevolgd, en de 1,5 jaar durende basisopleiding Integratieve Massage. In 2006 heb ik de tweejarige basisopleiding haptonomie afgesloten

Wat kost ‘t?

Een sessie van ca.1 uur kost 40 euro

Wanneer?

Ik masseer op donderdag, vrijdag of in het weekend.
Voor afspraken zie onder contact. Graag per mail een afspraak maken.

Mijn mailadres is : Ida.scheijgrond@gmail.com
Ik ben aangesloten bij het netwerk Integratieve massages:
www.i-massage.nl